Postimees 1935. aastal: politsei Saksa kloostrites – palju munki ja nunni vahi all

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püha Brigita kloostri nunnad
Püha Brigita kloostri nunnad Foto: Liis Treimann

Berliinist, 30. märtsil. Paljudes Saksamaa rooma-katoliku kloostrites toimetati põhjalikke läbiotsimisi, milleks andsid põhjust kahtlustused hangeldamises valuutadega ja Saksa raha üle piiri toimetamises.

Ametliku teate järele konstateeriti läbiotsimise juures suuri üleastumisi valuutakitsendustest. Niipalju kui praegu võimalik kindlaks teha, on Saksamaalt seadusevastasel teel välja viidud vähemalt 2,5 miljonit marka. Terve rida katoliku preestreid, munki ja nunni võeti vahi alla. Uurimise huvides ei saavat lähemaid üksikasju esialgu avaldada.

Valitsuse kriis Hispaanias

Madridist, 29. märtsil. Peaminister Lerroux esitas valitsusele lahkumispalve. Selleks andsid põhjuse lahkuminekud valitsuses. Kolm katoliiklikku ministrit olid esitanud lahkumispalve protestiks selle vastu, et valitsus otsustas edasi lükata surmaotsuse täideviimise sotsialistliku rahvasaadiku Gonzalese ja 20 teise isiku kohta, kes Astuuria mässust osa võtmise pärast olid surma mõistetud.

30.03.1935

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles