Tõnis Lukas: uus ERM ravib eestlase enesehaletsuse palavikust

Tõnis Lukas
, Eesti Rahva Muuseumi direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Margus Ansu

Eesti Rahva Muuseumi direktor Tõnis Lukas annab pool aastat enne muuseumi uue hoone avamist lubaduse, et ERMi majast saab maailmatasemel huviväärtus, mis suudab oma laienevat haaret ka ise rahastada.

Eesti Rahva Muuseumi uue hoone avamine ei ole enam mägede taga. Poole aasta pärast muutub ta osaks Eesti elust ja rahvaks olemisest, sest enamik inimesi kavatseb teda ju kindlasti külastada. Muidugi on meie plaanid suured – uus arengukava näeb ette muuseumi ja tema juurde kuuluvate välialade kujunemise rahva meelis-vabaajaveetmise kohaks.

Näitused püüame teha kaasakiskuvaiks ja õpetlikeks, et tõsta eesti rahva eneseusku. See on parim ravi enesehaletsuse ja «mul on eesti rahva pärast häbi» palaviku vastu. Oleme nõnda kaua elanud rahvana omal maal ja kõiksugu vintsutustele vastu pannud – küllap on siis põhjust tunda ikka rohkem uhkust kui häbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles