Koopamees parlamendis (9)

Margus Mihkels
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna fraktsiooni saadik Viktor Vassiljev kuulamas riigikogus pagulasteemalist arutelu.
Keskerakonna fraktsiooni saadik Viktor Vassiljev kuulamas riigikogus pagulasteemalist arutelu. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Keskerakonda kuuluv riigikogu liige Viktor Vassiljev suudab aina jahmatada. Kord väidab ta, et naised, kes oma laste isadelt elatisraha ei saa, on asjade käigus ise süüdi ja tuleks steriliseerida. Siis kuulutab, et lõõgastumiseks meeldib talle vaadata filme, «kus pekstakse neegreid, nii et tatti, verd ja hambaid lendab». Ja siis tuleb lagedale väitega, et on täiesti normaalne, endastmõistetav ja isegi hea, kui keegi endast nõrgemat peksab. Näiteks koolis tugevam poiss nõrgemat. Või kui pagulaste paat põhja lastakse.

Evolutsiooniteooria ütleb tõesti, et tugevam sööb nõrgema. Aga täiskasvanud, haritud inimene ja riigikogu liige võiks maailma näha mitmekülgsemalt kui primaatide olelusvõitlusena. Või kui ta seda kohe kuidagi ei suuda, siis võiks ta vähemalt õppida õigel ajal vait olema.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles