PÄEVAINTERVJUU Simson ähvardustest: ei ole väga tark kohtuga ähvardada, kui ise selle sõltumatuses kaheldakse (12)

Marian Võsumets
, saatejuht-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Opositsioonilise Keskerakonna fraktsioon astus eile vastu erakonna juhatuse otsusele ning valis saadikurühma esimeheks tagasi Kadri Simsoni. Täna oli Simson Postimehe stuudios ja rääkis erakonna tulevikust.

«Etteheide, et kõike ei tehtud riigikogu fraktsiooni juhatuse valimisel vastavalt Keskerakonna juhatuse otsusele, ei olnud kuidagi õiguslikult vettpidav,» märkis Simson.

Lisaks ei näegi Simsoni sõnul erakonna põhikiri ette, et juhatusel oleks õigus valida fraktsiooni juhtkonda. «Sellist ülesannet meie juhatusel põhikirjas ei ole,» lisas ta.

Priit Toobali ähvardust otsusega halduskohtusse minna ei pea Simson tõenäoliseks. «Ei ole väga tark öelda, et me ei usu Keskerakonna suhtes kohtuvõimu sõltumatust ja siis kui on vaja kaotuskibedust välja elada, ähvardatakse teisi inimesi kohtuga. See on lõhestav tegevus,» tõdes Simson ja leidis, et Keskerakond kulutab niigi liiga palju raha asjatuteks kohtuvaidlusteks.

Ent Simson usub kindlameelselt fraktsiooni töörahu taastumisse: «Need, kes olid endast väljas, olid üksikud. Juba täna oli fraktsiooni õhkkond palju parem kui eile.» Karilaiu juhitavat fraktsiooni ei osanud Simson ette kujutada, kuna tegemist on väga värske riigikogu liikmega, kelle juhtimisel pole veel ühtegi vastutusrikast ettevõtmist olnud.

Simson tõi välja, et väga haavatavas olukorras on need erakonna liikmed, keda survestatakse käituma oma tegelike eelistuste vastu. Selle tulemusena ei julgeta erakonna juhatuses esimehe hääletust salajaseks teha, sest erakonna esimees ei usalda enda poolt hääletajaid.

Isikuvalimised tekitavad Keskerakonnas närvilisust, tunnistas Simson ning erinevatel põhjustel on inimesed erakonna juhtliinile vastu astudes seetõttu ka töökohtadest ilma jäänud.

«Ühel päeval tuleb see aeg, kui valitakse järgmine esimees. Ma töötan selle nimel, et erakond nii kaua vastu peaks ja et esimehe koht oleks ihaldusväärne,» tõdes Simson ning lisas, et erakonna hämarad rahaasjad tuleks seejärel esmajoones korda ajada.

Toetajatest, kaasaelajatest ja hästiütlejatest Kadri Simson erakonna siseheitluses puudust ei tunne ning halvastiütlejad tema usku paremasse tulevikku ei kahanda.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles