PÄEVAINTERVJUU Reps süüdistustest: Toobal teeb, mida erakonna esimees käsib (4)

Marian Võsumets
, produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul oli Postimehe otsestuudios külas Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps, kes kommenteeris endale esitatud süüdistusi ning üldisemalt ka pingeid erakonna sees.

Reps rääkis Postimehe stuudios, et eilne aukohtu istung, kus ta käis ütlusi andmas, oli väga konstruktiivne. Repsi sõnul nentisid ka aukohtu liikmed pärast tema selgituste kuulamist, et probleemi tegelikult ei ole. Seetõttu ei teinud aukohus juhatusele ka ettepanekut Reps erakonnast välja heita.

Samas aga andis partei juhatus Repsi sõnul pärast teada, et juhatus ei pea tingimata aukohtu hinnangut kuulda võtma ning võib teha, mida tahab. «Mis juhatuses toimus, oli väga selge – tegelikult oodati aukohtu hukkamõistvat otsust. Loomulikult, [Keskerakonna] büroo otsib järgmist võimalust minu väljaheitmiseks Keskerakonnast,» rääkis Reps.

Lisaks aukohtu istungile kogunes eile ka Keskerakonna juhatus, et arutada fraktsiooni juhtkonna kandidaate. Stuudiokülalise sõnul ei julenud partei esimees Edgar Savisaar teha salajast hääletust, mis näitab, et erakonnasisene debatt on jõudnud lakke.

«Asi on jõudnud nii kaugele, et usaldust enam üldse ei ole,» märkis ta. Reps on veendunud, et kui hääletus oleks salajane olnud, oleks Kadri Simson ka juhatuses fraktsioonijuhi hääletusel enamuse saanud.

Lisaks, täna kell 11 koguneb riigikogus keskfraktsioon, et otsustada, kas fraktsiooni asub juhtima juhatuse enamuse poolehoiu võitnud Jaanus Karilaid või seni fraktsiooni juhtinud Kadri Simson. «Kogu see paanika näitab, et ka Savisaar teab, et võidab Kadri Simson,» arvas Reps, olles kindel, et fraktsioonijuhina jätkab just Simson.

Keskerakonna kongressi ajal erakonna sees lahvatanud sisepingetest rääkides ütles Reps, et vaatamata inimeste massilisele ümbertõstmisele piirkondades, ähvardustele ja muule, on debatt siiski toimumas. «Debatti püütakse ära tappa, aga see ei õnnestu,» oli Reps kindel.

Erakonna peasekretär Priit Toobal pani Repsile hiljuti süüks inimeste ületoomist Raplamaa piirkonda nende enda teadmata, muuhulgas arutati ka Aadu Musta väljaütlemisi meedias. Mõlemad erakonna liikmed avaldasid partei esimehe valimiste eel toetust Kadri Simsonile.

Lisaks esitas Keskerakonna juhatus eile riigikogu fraktsiooni esimehe kandidaadiks Jaanus Karilaiu. Fraktsiooni on varem aastaid juhtinud Kadri Simson.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles