Jaanus Karilaiu kiri parteikaaslastele: lööme Stenbocki maja ukse eest! (19)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid.
Jaanus Karilaid. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu keskfraktsiooni esimeheks kandideeriv Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid kirjutas parteikaaslastele saadetud kirjas, et praegune fraktsiooni juht Kadri Simson käib mööda Eestit negativismi levitamas ja kui see energia oleks suunatud Stenbocki majale, oleks Keskerakond juba võimul.

Postimees avaldab Karilaiu kirja täismahus:

Head erakonnakaaslased!

Keskerakonna kongress on oma otsused teinud juba neli kuud tagasi, kuid mõned, kongressi tulemust enda jaoks kaotuseks pidavad erakonnakaaslased ei suuda olukorraga ikka veel leppida. Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juht ei tohiks üle Eesti mööda maakondi levitada negativismi ning kaotuse valust tekkinud leppimatust tänase erakonna juhi ja Keskerakonna juhatuse otsuste suhtes. Kui kõik see energia oleks suunatud viimased üheksa kuud Stenbocki majale, siis oleksime juba võimul oma programmi teostamas. Loomulikult sobib selline seis eelkõige Reformierakonnale ja IRLile, nad on seda võtet meie peal vähemalt kaks korda edukalt sooritanud. 

Keskerakonna esimehe ja riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe vahel peab olema konstruktiivne koostöö — kui seda ei saavutata, siis pole meil niipea asja valitsusse ning meie ühiskondlik usaldus läheb vabalangusesse. Meie toetus võib olla oskusliku koostööga vabalt üle 30%, kuid oleme suutelised ainult ühiselt tänast valitsust kukutama. Me ei lagune, vaid areneme, kui suudame Reformierakonnast lekitatud «viiruse» levikule piiri panna.

Meie riigikogu fraktsioon peab looma positiivsust, mitte lõhkuma olemasolevat. Lepime, andestame, teeme sisukat koostööd ja lööme Stenbocki maja ukse eest!

Tugeva käepigistusega,

Jaanus Karilaid

Keskerakonna asesimees, erakonna juhatuse liige

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles