Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar
Saada vihje

Postimees maitseb: aasta parimaid toiduaineid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marian Võsumets
Copy

Täna kell 16.45 tutvustab Postimehe otsestuudios Eesti parima toiduaine hõbemärgi saajaid Toiduliidu juht Sirje Potisepp. Vahetult enne seda, kell 16.00 selguvad tänavu parim lihatoode, köögiviljatoode, magustoit ja muude toodete kategooria parim.

Esimesed seitse võitjat selgusid eile

Parim kalatoode 2016 on Läätsa Kalatööstuse vinnutatud Saaremaa kilurümbad. Parimaks valmistooteks osutus Saarioinen Eesti toodetud Mamma Lotte lemmikampsud Hommehommikupuder. Felixi Lõhemajonees suitsulõhega tunnustati kastmete kategoorias parimaks. Pagaritoodete hindamisel tunnustas hindamiskomisjon kõrgeimate punktidega Eesti Leivatööstuse Rukkiräägu rukkileiba. Kondiitritoodete kategoorias omistati parima toote hõbemärk Gustavi astelpaju-toorjuusturullile.

Ühtekokku osaleb tänavusel konkursil 190 toodet, millest 103 on valminud Eesti suuremates toidutööstustes ning 87 Eesti erinevates piirkondades tegutsevates väikeettevõtetes.

Hindamiskomisjon koguneb kuldmärkidele kandideerivaid tooteid hindama 6. aprillil, väikeettevõtete parimad tooted selgitatakse välja 29. ja 31. märtsil toimuvatel hindamistel. Võidutooted kuulutatakse välja 22. aprillil Eesti toiduainetööstuse liidu X aastakonverentsil.

Tagasi üles