Postimees 1995. aastal: Murru vangla mässu tõttu on karistatud vangla töötajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OPERATSIOON MURRU VANGLAS
OPERATSIOON MURRU VANGLAS Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Seoses 22. jaanuaril Murru vanglas toimunud vägivallatsemisega vallandati vangla julgeolekuteenistuse ülem ja rida töötajaid võeti distsiplinaarvastutusele. Kahe Murru vangla töötaja suhtes algatati juurdlus seoses äritsemisega vanglas valmistatud relvadega.

Täitevameti peadirektor Heikki Sikka ütles eile, et jaanuari keskel toimunud vangide omavahelise arveteõiendamise käigus sai neli süüdimõistetut nii tuli- kui ka külmrelvahaavu. Kohe pärast juhtunut kehtestati Murru vanglas eriolukord ja korraldati mitu läbiotsimist.

Kahe läbiotsimise käigus avastasid täitevameti töötajad Murru vanglast suure hulga püstoleid, revolvreid, laskemoona, kaks granaati, külmrelvi, süstlaid, narkootikume, alkoholi, raadiosaatjaid, raha ja palju teisi keelatud esemeid.

Haapsalu politsei pidas kinni kaks Murru vangla töötajat, kes äritsesid vangide poolt valmistatud püstolitega. Täitevameti peadirektori asetäitja Valeri Kravetsi sõnul sai politsei kätte viis relva, samapalju olid mehed suutnud juba realiseerida.

Sikka sõnul on Murru vangla laiali 40 ha suurusel maa-alal. Vangide valvamine on tema sõnul ülimalt keeruline, kuna demokratiseerimise tuhinas lõhuti lokaaltsoonid ja vangid said ööpäevaringselt kogu territooriumil liikuda. Sikka sõnul elas palju vange töökodades.

15.03.1995

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles