Postimees 1896. aastal: must kroonika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohtukojast. Rahukohtu istumisel teisipäeval tuli muu seas üks pettuse-asi vana paberi raha vahetamisega harutusele. 

Juhan H. oli ühest vürtsi poodist leiba ostnud ja kaupmehele vana seltsi 3-rublase paberiraha andnud, mis enam ei maksa. Poemees oli ka raha vastu võtnud. Pärast saadi raha omanik kätte ja rahukohtunik mõistis ta omal ajal 2 kuuks vangi. Kaebealune, kes rahukogusse edasi kaebanud, võttis appellationi ise tagasi ja jäi rahukohtuniku otsusega rahule.

Hoopis ootamata kombel sai Andres W., kes varguse varjamise kaebtuse all seisis, ja keda rahukohtunik 2 kuuks vangi oli mõistnud, nuhtlusest vabaks: aktide lugemisel tuli ilmsiks, et vargus juba juuni kuus 1893 oli korda saadetud, kuna varastatud asi, üks linnupuu, alles septembris 1895, kaebealuse juurest leiti, see on 2 aasta pärast. Sellega oli asi ära vananenud ja kaebealune mõisteti priiks.

Ühe puumüüja kohta, keda rahukohtunik 40 rbl. trahvi maksma (1 kuuks arresti) oli mõistnud, kinnitati see otsus.

Kurjatööd. öösel vastu teisipäeva varastati dozendi Arved T. korterist (Karlova uul. nr. 25) mitmesuguseid meeste- ja naesterahva riideid 300 rbl. väärtuses. Kuda varas korterisse pääsis, on arusaamata, sest vägivaldsest avamisest pole mingit märki näha. 14.03.1896

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles