Vene ajakirjaniku naistepäevakiri Vladimir Putinile (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad nõudsid nii paar päeva tagasi kui ka täna Kiievis Vene saatkonna ees Savtšenko vabastamist.
Protestijad nõudsid nii paar päeva tagasi kui ka täna Kiievis Vene saatkonna ees Savtšenko vabastamist. Foto: SCANPIX

Teeneline vene teleajakirjanik, Vene kinokunstiakadeemia «Nika» ning Vene televisiooniakadeemia akadeemik, telekompanii REN-TV asutaja Irena Lesnevsksaja (1942) kirjutas president Vladimir Putinile avaliku kirja, kus juhtis tähelepanu jätkuvalt vangis hoitavale Ukraina lendurile Nadežda Savtšenkole. Lesnevsksaja postitas teksti pühapäeval sotsiaalmeediasse.

Vene föderatsiooni presidendile Vladimir Putinile

Härra president!

Pöördun rahvusvahelise naistepäeva künnisel Teie poole Venemaa kodaniku ja lihtsalt naisena. Kogu maailma silme all sureb Vene vanglas vapper naine Nadežda Savtšenko, kes peab vee ja toiduta näljastreiki! Ma palun, apelleerides miskile inimlikule, kristlikule, lõppude-lõpuks mehelikule, mis Teis on, et lõpetada see seadusetus ja vahetada Nadežda viivitamata Vene sõjavangide vastu või anda talle oma ukaasiga amnestia! Ärge alandage Venemaad, tema mehi, tema ohvitsere, kelles on säilinud ettekujutus aust! Ja isegi kui te peate Ukraina ohvitseri, kes kaitseb oma maa suveräänsust, vaenlaseks - austage vaenlast! Mina pean Teid samuti oma ideeliseks vaenlaseks, ent laske mul vähemalt, äärmisel juhul, pidada oma maa presidenti meheks!  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles