Postimees 1931. aastal: Eesti suusatajad hädaohus?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaaegsed suusad.
Vanaaegsed suusad. Foto: www.fis-ski.com

Laupäeva hommikul algasid Kundast teekonda üle Soome lahe meie kaitseliidu suusatajad. Suusatajad lähevad üle Suursaare Kotkasse, kus peetakse Soome suuremaid suusavõistlusi. Teele asub 8 kaitseliitlast leitnant Lepp’a juhtimisel kaitseväe peastaabist.

Helsingist teatatakse: Soome lehed kuulevad Suursaarelt, kust kaudu läheb Eesti suusameeste teekond Soome, et saarest läänepool on tekkinud jäässe pikk ja lai pragu. Ka mitmel pool mujal saare ümbruses olevat jää liikuma hakanud ja pragunenud. Sellest oletatakse, et Eesti suusatajate teekond võib kujuneda põnevaks.

Kuna Kotkas ajalehtede ja raadio kaudu teatavaks on saanud, et Eestist on tulemas kaitseliidu suusatajad, kes saabuvad Kotkasse pühapäevaks, mil korraldatakse viiendat pidulikku suusapäeva, oodatakse neid suure põnevusega ja korraldatakse vastuvõttu. Suursaarel võtab külalisi vastu kohalik nimismies Virkunen, kes annab juhatuse teekonna jätkamiseks Ranki patarei sihis, kus tuleb külalistele vastu kaitseliidu leitnandi Hildeni juhatusel rühm vastuvõtjaid-suusatajaid.

Kuna Kotkas peetakse suuri suusatamisvõistlusi, siis satuvad eesti külalised esimest korda kogu ilmas suurema suusatajate pere hulka, sest võistlejaid Kotkas on 1268. Eesti külaliste vastuvõtmiseks on loodud pidutoimkond, kuhu kuulub kohalik kaitseliidu ringkonna ülem Hilden ja konsul Lehmus.

8.03.1931

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles