Salapärane muinasjulle

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Hargla
Indrek Hargla Foto: Eero Vabamägi

Andrus Kivirähki kõrval on eestlaste vaieldamatuid nüüdisaegseid lemmikkirjanikke Indrek Hargla (45). Viimase lihtsa vormiga, ent põnevad krimilood, mille tegevustik toimub keskaegses Tallinnas, püsivad pikalt müügi- ja laenutusedetabelites. Küllap ootab sama saatus ka värskelt ilmunud «Raudrästiku aega», kus autor kirjeldab elu Muinas-Eestis, aga ikka krimivõtmes.

Pseudonüümi all kirjutav Hargla hoidub intervjuudest, lastes selle asemel kõnelda oma teostel. Sellest on kahju, sest mehel on huvitavaid mõtteid. Kord lubas ta, et ükski tema teos e-raamatuna ei ilmu (aga vähemalt kogu Melchiori-sari on elektrooniliselt ostetav). Siis deklareeris Hargla, et ei tarvita põhimõtteliselt nende piimakombinaatide toodangut, kes julgevad paki peale молоко kirjutada. Kange eesti mees ja kõva kirjanik, pole midagi öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles