Madis Filippov: ilutulestik võiks ikka jääda

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Filippov
Madis Filippov Foto: Mihkel Maripuu

Kui jätta välja kultuuripealinnaks saamist tähistav Tallinn, on võrreldes eelmiste aastatega linnade aastavahetuse ilutulestikule kulutatavat raha igal pool kõvasti kärbitud.

Näiteks kulutas Narva kahe aasta eest saluudile 70 000 krooni, nüüd vaid 30 000. Pärnu summa kahanes 50 000-lt samuti 30 000-le.

Tunduvalt vähem maksab ka Tartu ja mõni linn, näiteks Haapsalu jätab sellised väljaminekud juba teist aastat üldse ära. Tõsi, seal on toredad sponsorid, kes lubavat korraliku asja oma raha eest.

Ühelt poolt on see täiesti mõistetav. Mis mõtet on raha taevasse lasta ajal, kui iga sent on maa peal, tegelikult küll selle väljakaevamiseks lumevallide seest, palju tähtsam. Selle raha eest saaks toetada suurperesid või korraldada aasta viimaseks õhtuks midagi kodututele.

Ent – päris ilma ju kah ei saa. Ilutulestik on traditsioon ning aastavahetus peaks olema rõõmus sündmus.

Ilutulestiku eelarved on niigi miinimumini tõmmatud, mis on igati mõistlik, kuid uue aasta vastuvõtmine päris ilma saluudita oleks pigem kurb lõpp kui uue ja parema algus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles