Karin Tammemäe paljastused: Priit Kutser nõudis ligipääsu alluvate arvutitele, töötajatele kutsuti kiirabi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Jutud erilisest kulutamisest on tugevalt liialdatud ja siiani pole ükski linnajuht mulle selle kohta etteheiteid teinud,» arvas Põhja-Tallinna linnaosa endine vanem Karin Tammemägi enda ametist vabastamise kohta ning leidis, et peamine põhjus oli siiski halb läbisaamine oma endise asetäitja Priit Kutseriga, mitte Tammemäe enda skandaalid linna raha kulutamisega.

Probleemid Priit Kutseriga tekkisid Tammemäe sõnul siis, kui Kutser vastutas linna majanduse juhtimise eest. «See jõudis väga kriitilisse punkti – meil käis kiirabi majas pärast mõnede inimeste vestlusi temaga ja oli muid huvitavaid situatsioone,» avaldas ta.

«Kuidas te tunneksite end töötajana, kui nii kõrge juht on meie koostööpartnerilt Elionilt palunud juurdepääsu kõikidele arvutitele? Teadmine, et selliseid võimalusi otsitakse ja ei saa välistada, et see on ka võimalik olnud, on pingesituatsioon ja näitab pidevat luuretegevust,» kirjeldas Tammemägi Kutseri juhtimisstiili.

Omaenda skandaale pidas Tammemägi õhust võetuks: «Need on peamiselt ühe Eesti Päevalehe ajakirjaniku kirjutatud, kes esindab Priit Kutseri arvamust. On poliitikuid, kellel on oma ihuajakirjanikud.»

Tammemägi kinnitas, et Kutser viis mõne inimese niivõrd endast välja, et kiirabi kutsumine osutus vajalikuks. «Nutvaid ametnikke oli ka,» lisas ta. Enda peamiseks veaks pidas Tammemägi seda, et ei lasknud Kutseril varem ära minna.

«Viimasel ajal pole meil konflikte tekkinud, sest mina käin tööl töö ajal, tema on majas öösiti,» väitis Tammemägi.

Enda kõrvaldamist Keskerakonna maine säilitamiseks kohalike valimiste eel Tammemägi ei välistanud. «Loomulikult on erakonna jaoks kasulikum, kui skandaale ei ole. Aga tegeleda tuleks probleemide juurtega – kui skandaale tekitab majas üks ja sama persoon – ja see on ka erakonna sees täna selge – siis oleks pidanud tegelema sellega.»

Teema vaibumist pole Tammemäe hinnangul ette näha ning kohtusse jõuab vallandamine tema sõnul kindlasti. «Mul ei ole mingit põhjust vaikselt tagaukse kaudu lahkuda. Ja üks hirm oli veel – kui mina vaikselt lähen, siis Priit Kutser ei pruugi sealt lahkuda. Jah, mul on süda rahul, et tema ka läheb,» lisas Tammemägi.

Kutser keeldus korduvalt Postimehe kutsest saates osaleda. Kutseri assistent kinnitas, et meest ootab ees kõrgelennuline karjäär poliitikas, mistõttu ei pea ta vajalikuks Tammemäega enam kohtuda.

Küll vastas Kutser reede pärastlõunal Tammemäe süüdistustele, kinnitades, et ei ole kunagi küsinud alluvate arvutitele ligipääsu. «Küll küsisin juurdepääsu linnaosa arvetekeskusele, mis oleks pidanud mul olema automaatselt, kui asendasin puhkuse ajal Tammemäed,» lausus ta.

Kutser ütles ka, et tema pärast ei ole küll kunagi ühelegi töötajale kutsutud kiirabi ning samuti pole tal mitte ühtegi ihuajakirjanikku.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles