Kõige kiuste ikka tipus (1)

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Kristjan Teedema

29-aastane Ksenija Balta täitis Martin Kutmani mälestusvõistlustel kaugushüppes viiendal katsel sentimeetri pealt Rio olümpiamängude normatiivi. Sellega sai Balta lõplikult jagu pikast madalseisust ja saavutas suure eesmärgi.

Kergejõustiklased on tihti traumadega kimpus, ent Balta karjääri on vigastused eriti tugevalt räsinud: ta on seetõttu viimastel aastatel harva võistelda saanud, ent ikka sporditeed jätkanud. Tihti on sellega seoses kahtluse alla seatud Balta treeneri Andrei Nazarovi treeningumetoodikat ja kriitikat on saanud ka tema raviarstid.

Ehk kõige rängem oli Baltale 2011. aastal saadud põlvetrauma, millest paranemine võttis mitu aastat ja oma lemmikalast kaugushüppest võis ta tükk aega vaid unistada. Viimaks saab 2009. aasta sise-EMi võitja taas tipptasemel võistelda ja  kõige kiuste osaleda ka elu teisel olümpial.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles