Postimees 1931. aastal: Mõisaküla pumbameistri õnn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõisaküla pumbameistri õnn. Võitis laste-hoolekande loterii miljoni

Eile keskpäeval ilmus Tallinna laste-hoolekande loterii toimkonda ja esitas miljoni võitnud loteriipileti. Võitja ütles, et ta nimi on Anna Raudsepp. Teisi lähemaid andmeid keeldus andmast. Isikutunnistuse ettenäitamisel selgus, et tema elukoht on Mõisakülas, Uus t. 5.

Võitja ei soovinud pangatsekki, vaid puhast raha. Raha mindi pangast tooma. Vaheajal liikus teade ajalehtedeni ning ajakirjanikud ilmusid parajasti kohale kui võitja luges määratut kuhja 5-krooniseid rahasid. Võitja oli endaga kutsunud kaks Tallinnas elavat sugulast ja koos lugesid suure hoolega saadud summat. Ajakirjanikkude küsimustele nad ei vastanud. Võitjal näis olevat soov, et keegi kodukohas ei teaks nende õnnest. Selgus siiski, et võitjal on homme 47 aasta sünnipäev. Õnneliku loosi väljavõtja kolmele lapsele annetas võitja 15 000 senti, tähendades sellejuures, et tal olevat kodus küllalt vaeseid lapsi, keda tarvis aidata.

Telefoniteel Mõisakülast järele pärides selgus veel üksikasju võitja isiku ümber. Ta abikaasa on raudteede pumbameister, nad on lasteta abielupaar, kuid neil on kasulaps. Mida miljoni võitja rahaga pihta hakkab, seda lehemeestele ei ütelnud.

11.02.1931

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles