Neeme Korv: avalikku analüüsi!

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Peeter Langovits

Eestis leiab aset liiklusõnnetus, mille ­uudisteportaalid tõstavad oma esilehe fookusse. Juurde tekib üsna kiiresti sadu anonüümseid kommentaare. Enamik neist arutleb avarii põhjuste üle – teadmata, mis tegelikult juhtus. Politsei pressiteadetel, millel esmauudis enamasti põhineb, on lakooniline vorm, kus auto lihtsalt «kaotab juhitavuse». Detailidesse ei laskuta. Arusaadav, asjaolud pole veel selgunud.


Kurb on aga see, et sinnapaika kõik jääbki. Jah, võib-olla on ühel päeval selgus majas ja kuskilt võrgust lipsab isegi läbi avarii põhjus. Kuid niisugust suurt tähelepanu see enam ei pälvi ja meie küsimused jäävad vastuseta.

Näiteks – usun, et ma pole ainus lapsevanem, keda huvitaks üleeile Pärnumaal väikelapse elu nõudnud avarii need üksikasjad, mis puudutavad turvatooli, selle paigutust ja kinnitust. Võib-olla saanuks miski traagilisi tagajärgi ära hoida. Sellised detailid on igas avariis. Usun, et just nende avalik (!) analüüs aitaks teha ennetustööd, mis kokkuvõttes võiks viia ohutuma liikluseni. Siin on mõtteainet nii neile, kes seesugust analüüsi läbi viivad, kui ajakirjandusele, kes seda tungivamalt välja nõuda võiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles