Neivelti teine tulemine (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt.
Indrek Neivelt. Foto: Liis Treimann

Tosinkond aastat tagasi olid toonane Hansapank ja selle juht Indrek Neivelt kõige-kõige-kõige. Hansapank ei olnud mitte üksnes siinne mainekaim ettevõte, vaid ka üks tuntumaid panku kogu Kesk- ja Ida-Euroopas, Neivelt ise aga vaieldamatult autoriteetseim ettevõtte juht Eestis.

Pärast Hansapanga vaenulikku ülevõtmist Swedbanki poolt, mille tõttu Neivelt oli sunnitud pangast lahkuma, ei õnnestunud tal – või ei  soovinud ta – võimetekohast ametikohta leida. Ta oli küll ühe Venemaa panga nõukogu esimees, toimetas Hansapanga aktsiate müügist saadud rahaga ning avaldas oma blogis arvamusartikleid majanduse kohta. Siiski oli näha, et midagi jäi nagu puudu.

Nüüd on 48-aastane Neivelt naasmas pangandusturule. Üleeile demonstreeris ta uut finantsteenust Pocopay, millest peaks  peagi saama üle Euroopa tegutsev pank. Jääb vaid loota, et juhtimiskogemused pole mehel vahepealse kümne aastaga rooste läinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles