Repliik: miks on alkoholitööstus ministeeriumis tehtava analüüsiga nii hästi kursis? (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanneli Rudi
Hanneli Rudi Foto: Peeter Langovits / Postimees

Mina usun, et justiitsminister Urmas Reinsalu jättis  uue alkoholiseaduse kooskõlastamata sellepärast, et sellele ei ole eelnenud väljatöötamise kavatsust, kirjutab ajakirjanik Hanneli Rudi.

Mina usun, et isamaaliitlasest ministri otsusel mitte kooskõlastada sotsiaaldemokraadist ministri eelnõu ei ole mingit seost IRL ja sotside juba pikemat aega vindunud poliitilise lehmakauplemisega ega juttudega valitsuskriisist.

Ma usun, et minister ei suunanud ega sekkunud ametnike töösse ning ta tõesti lisas ainult ühe lause, mis puudutas laste vähest telerivaatamist.

Aga olgu mu usk nii tugev kui tahes, siis sellest ei saa ma aru, miks sotsiaalministeerium kuulis tagasilükkamisest eile hommikul, aga alkoholitööstus juubeldas selle üle juba eelmisel reedel (justiitsministeeriumi sõnul ei vasta see tõele - toim). Kui tegu on ametnike koostatud dokumendiga, siis miks sai toimetus sellest teada tänu alkoholitööstuse PR-tegijale, mitte ametlikke teid pidi.

Mina ei ole pädev riigiõiguslikult hindama, kummal ministeeriumil on õigus, aga alkoholitööstuse liiga hea kursisolemine ministeeriumis tehtava analüüsiga tekitab küsimusi.


Justiitsministeerium: teeme pidevat koostööd sotsiaalministeeriumi ametnikega

Justiitsministeeriumi töötajad on omavahelises pidevas koostöös sotsiaalministeeriumi ametnikega kujundanud seisukohta alkoholiseaduse osas, ega ole samal ajal nende eest varjanud eelnõuga seotud õigusloome kvaliteedi probleeme. Seega on sotsiaalministeeriumi ametnikud mitu nädalat olnud informeeritud justiitsministeeriumi ametnike seisukohtadest ja teadlikud, et justiitsministeerium eelnõu sellisel kujul ei kooskõlasta. Nii, et see ei saanud tulla sotsiaalministeeriumile neljapäeval ootamatu üllatusena.

Minister allkirjastas arvamuse kolmapäeval ja lisas sinna juurde ühe lause, mis ei puudutanud televiisori vaatamist kui probleemi, vaid rõhutas, et seoses suure internetikasutusega noorte seas, tuleks reguleerida ka alkoholireklaame internetis, kuna lapsed vaatavad televiisorit vähe ja veedavad palju aega internetis.

Minister allkirjastas kõnealuse dokumendi kolmapäeva õhtul ja neljapäeva hommikust saadik on see olnud internetis avalikult kättesaadav.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles