Kaido Pihlakas: juristid võiks viia lilli Jaan Poskale

Kaido Pihlakas
, vandeadvokaat, kapten reservis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Reservohvitseride Kogu juristide sektsioonil on juba traditsioon, et me eestvedamisel toimuva rahvusvahelise, sõjaõigusele pühendatud konverentsi päeval, kui see toimub Tallinnas, viime lilled ühe meie riigi ja rahva suurima ja olulisema mehe, kontradmiral Johan Pitka mälestusmärgile Toompea jalamil. 
Üleeilsel Tartu rahu 96. aastapäeva kontsertaktusel, vaadates pilti Jaan Poskast rahuläbirääkimiste laua taga, nautides kooride, solistide ja orkestri pakutavat, tekkis mõte algatada meie sektsiooni eestvedamisel 2. veebruaril 1920 rahulepingu sõlmimise ning läbirääkimiste Eesti juhi ja hinge, vanadeadvokaat Jaan Poska mälestuseks traditsioon viia lilled tema mälestusmärgile Kadriorus. 
Kui meie ise ei hinda ega väärtusta oma ajalugu ja kangelasi, siis võib see saada meile hukatuslikuks, kuna pisendab eriti meie noorte eneseusku, väärtushinnanguid ja meelekindlust. 
 
P. S. Kui jätame ka edaspidi nn riigitelevisioonis (mida rahastab maksumaksja) Tartu rahulepingu aastapäevale piisava tähelepanu osutamata, nagu juhtus saates «Vabariigi kodanikud», mis seekordsel aastapäeval asus hoopiski arutama Kaur Kenderi väidetava lapspornograafia-üllitisega seotud asjaolusid, siis sellised arengud peaks meid kõiki tegema väga murelikuks ja kohustama andma oma parima, et areng meie riigis toimuks suunas, mis kindlustaksid meie rahvusluse ja riikluse olulisi põhimõtteid ning tagaks nende arengu. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles