Merike Tamm: raha haigetelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Tamm
Merike Tamm Foto: Peeter Langovits

Eilsest alates tuleb Mustamäe haiglasse autoga minejal selle eest kohe maksma hakata – tasuta esimest tundi enam ei ole. Kümme krooni iga tunni eest tuleb välja käia nii haiglas lamava sugulase juurde tulnud külastajal kui ise arsti juurde tulnud haigel. Tasuta ei pargi isegi töötajad.


Ühelt poolt näib ebaõiglane, et parkimistasu nõutakse Mustamäel, kus muidu on kõikjal tasuta parkimine. Isegi kesklinnas on ette nähtud tasuta veerandtund, et vajadusel kiired käigud ilma parkimisautomaadiga jantimata ära teha.

Teisalt on selle meeletult suure asutuse ümber tõesti vähe ruumi, sinna asja aga paljudel töötajatel, külastajatel, patsientidel ning selge, et midagi muuta tuleb. Seda sihtasutus teha ka soovib – ehitada parkimismaja, milleks paraku raha haiglal kui eraõiguslikul juriidilisel isikul pole.  

Kuid veidi arusaamatuks jääb, kas siis tõesti on kõik muud rahastamisvõimalused ammendunud, et raha tuleb koguda haigetelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles