Juhtkiri: terrori meelespea

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani pealinnas rünnati Marriotti hotelli
Pakistani pealinnas rünnati Marriotti hotelli Foto: Reuters

Eilne terrorirünnak Pakistanis oli esmapilgul üks killuke lõputute terrorirünnakute uudiste jadast, mis igapäevaselt sealtkandist tulevad. Laupäevane verine kuritöö Isalamabadi esindushotellis oli märgiks, et kujutlus terrorismist «puhastest» või rohelistest tsoonidest on pettekujutelm.

Iga päevaga on maailmas ühe vähem kohti, kus välisdiplomaadid või kohaliku eliidi sekka end liigitavad inimesed võiksid end turvaliselt tunda. 2001. aasta 11. septembrist pole terroriakt enam kusagil kaugel lõunas asuvate riikide turukaupmehi kimbutav oht. Iga kord, olgu selleks mõne lääneriigi pealinn või lääne kaubamärgi all tegutsev hotell, meenutab

järjekordne veretöö, et keegi pole selle ülemaailmse häda eest kaitstud.
Viimane verine rünnak Pakistani pealinnas on tõenäoliselt täide saatnud riigi kirdeosas tegutsevad terrorirühmitused, kelle «vastutusalasse» on kuulunud ka Afganistani provintsid. Seetõttu ei saa alahinna NATO-juhitava Afganistani operatsiooni tähtsust, mille eesmärgiks on meie kõigi turvalisus, olenemata asukohast maailmakaardil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles