Repliik: rahu, ainult rahu

Erkki Bahovski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Bahovski.
Erkki Bahovski. Foto: Toomas Huik.

Nii tahaks öelda kõigile, kes ihkavad täna, 22. septembril mingit konflikti eestlaste ja vene kogukonna vahel. Tegelikult on 22. september - ühtedele Tallinna taasokupeerimise, teistele vabastamise - kuupäev esimene Eesti nn tundlike kuupäevade seast, mis saabub pärast Gruusia-Vene konflikti.


Seega tasub olla tähelepanelik ja mitte lasta ennast provokatsioonidest kaasa kiskuda. Kuskil esitletakse Eestit laimavat raamatut, kuskil lehvitavad kindlasti mõned seltsimehed Vene lippu ja kannavad Georgi linti. Kindlasti on ka mõnel rahvuslasel kava minna pronkssõduri juurde segadust tekitama.

Äkki saaks siiski kuidagi kähmlustest hoiduda. Eesti valitsus teisaldas pronkssõduri ikka eesmärgiga, et see saaks endale väärikama koha ja selle juurde kogunejad ei tuleks kesklinna. Las nad siis olla seal, kedagi nad ju ei sega. Kui aga mõlemad pooled peaksid hakkama kesklinnas maid jagama, on politseil tööd kuhjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles