Aivar Pohlak: pildid hingeseinal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak.
Aivar Pohlak. Foto: Mihkel Maripuu

Lõppev nädal toonud uudiseid finants-  ja krediidiasutuste järelevalvest. Me ise ei pruugi kunagi langeda kliki- ja SMS-laenude võrku, kuid neist haavatud saatustega kohtume aeg-ajalt ometi ja see paneb mõtlema. Ka oma elust. Jalgpallijuht ja literaat Aivar Pohlak kirjutab just ühest niisugusest kohtumisest.

«Sa elad Viru-Nigulas?»

«Jah, Viru-Nigulas, viimased … viimased kolm aastat. Enne … enne seda elasin Oraval.»

«Setumaal Vene piiri lähedal?»

«Jah, mõni kilomeeter Vene piirist.».

«Miks sa Oravalt ära tulid?»

«Ma olin … olin … olin …,» ta korrutas sõna olin kümmekond korda ja ma jõudsin mõelda mitmele võimalikule järjele.  «… Olin … hooletu. Olime … olime koolivennaga koos ja ta … ta võttis minu telefoni … telefoni … ja pangakaardi ja … pangakaardi … ja pangakaardi pin-koodi ja … ja tegi SMS-laenu … laenu kümme tuhat krooni ja ma … ma ei teinud kaheksa kuud … kaheksa kuud … mitte midagi ja siis … siis see võlg oli … oli kolmsada kaheksakümmend tuhat krooni … ja mitte midagi ei saanud enam teha … ja maja … maja … ja aiamaa … aiamaa ja mets, ... kõik … kõik võeti ära ja müüdi … müüdi võla katteks … …"

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles