Heili Sibrits: PÖFF kui jõulud

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heili Sibrits
Heili Sibrits Foto: Peeter Langovits

Kolmapäeval algaval Pimedate Ööde filmifestivalil on ainuüksi põhiprogrammis 220 vähem või rohkem väärtfilmi! Ja filmihuvilisi jätkub – mullu kogus festival ligi 55 000 vaatajat, tänavu näeb programmi kaheteistkümnes Eesti linnas.



PÖFF on nagu jõulud. Mõlemad lähenevad metsikul kiirusel või õigemini on mõlemad juba kohal – vitriinides kiiskavad jõulumunad, PÖFFi alamfestivalid pulbitsevad kinodes. Oma olemuselt on nii jõulud kui ka filmifestival toredad. Kuid mõlemaga kaasneb paras hüsteeria – milline film valida, millest loobuda? Mõlemad on ka kulukad, PÖFF eelkõige ajakulukas, sest 75-kroonised ja 50-kroonised piletid on arvestades filmivaliku eksootilisust ja headust siiski üsna rahakotisõbralikud. Aga aega on alati liiga vähe ja pea kunagi ei jõua kõike soovitut näha.

NB! Tänavuse Soome filmidele pühendatud PÖFFi juhatab sisse musta komöödia ja õudusfilmi sugemetega Soome film jõuluvanadest, peaosas meie oma mees – Peeter Jakobi. Nii et häid jõule, st hääd PÖFFi!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles