MÄRT PIUS JA PAUL PIIK PÄEVAINTERVJUUS: Mille üle tohib Eestis nalja teha?

Marian Võsumets
, arvamusportaali produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Näitleja Märt Pius ning Kinoteatri eestvedaja ning naljastipendiumi asutaja Paul Piik rääkisid täna Postimehe otsestuudios huumori rollist Eestis ühiskonnas.

«Solvumisega on sama nagu iseenda üle naermisega. Osad inimesed oskavad väga hästi enda üle naerda ja osad inimesed oskavad väga hästi solvuda,» ütles Kinoteatri üks eestvedajaid Paul Piik.

Palju vastukaja tekitanud «Tujurikkuja» lõpulaulu kohta tõdes näitleja Märt Pius, et tema naeris, kui see eetris oli. «Pärast läksin tegelesin oma asjadega edasi, ma ei võtnud seda rohkemana, kui see oli ehk huumorisketšina,» lisas ta.

«Minu meelest on see naljakas, et tõsiseid teemasid võetakse vähem tõsisemalt kui huumorit. Kui huumorit võetakse nii tõsisena nagu «Tujurikkuja» sketši on võetud praegu, siis ma jään sõnatuks.» Pius lisas, et huumor näitab tihti just teist vaatenurka mingile teemale ja see on eluterve. See, kui näitlejaid pärast naljade eest vaibale kutsutaks, oleks tema sõnul absurdne: «On palju tõsisemaid asju, mille eest inimesi vaibale kutsuda - miks see peab olema nali?»

Vana-aasta õhtul ETV eetris olnud «Aastavahetus Kinoteatriga» peavad noored tegijad siiski nišivaldkonda kuuluvaks ettevõtmiseks, kus oli väga palju siseringi nalja. «Üritasimegi teha seda, mis meile endale tundub hetkel naljakas ning meie sõbrad ja tuttavad kuuluvad kindlasti sellesse ringkonda, kes saavad sellest ühe hetkega aru ning nende jaoks tundus, et see töötas,» arvas Pius.

«Kui rääkida näidetest, mille pealt see [«Aastavahetus Kinoteatriga»] tekkis, siis Ricky Gervais’i sarjas «Statistid» mängiti näiteks selliste asjade peal, et tuntud inimesed naersid iseenda üle. See oli üks alusprintsiipe ja kindlasti ka film Birdman. Me teadlikult kasutasime neid stilistilisi võtteid, mis endale tunduvad huvitavad ja naljakad ja mida võib-olla nii palju näinud ei ole.»

Poliitikute kaasamisega näitleja sõnul probleeme ei olnud, nii Rein Lang kui Mihkel Raud olevat pärast stsenaariumi lugemist kohe nõus olnud.

Vaata täispikka intervjuud videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles