Tiina Kilkson: kas horoskoope tasub uskuda?

, psühholoog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astroloogiline kell
Astroloogiline kell Foto: SCANPIX

Paljud inimesed on kergeusklikud ja loevad iga päev horoskoope. Mina soovitan võtta horoskoope kui meelelahutust, mida ajaviiteks võib lugeda, kuid nende järgi ei ole küll mõtet oma elu korraldada, kirjutab psühholoog Tiina Kilkson.

Tänapäeval on paljudes lehtedes ja ajakirjades horoskoobid, mida tehakse tähtkujude järgi järgmiseks päevaks, järgmiseks kuuks või isegi aastaks. Inimesed on ikka huvi tundnud selle vastu, mis neid tulevikus ees ootab ja kas saavad rikkaks, mis abielust saab jne.  Loomulik on, et inimene soovib teada, mis tulemas on ja milleks peab valmis olema.

Paraku on horoskoopide näol tegemist ebausuga ja horoskoopide koostajad oskavad hästi üldist juttu rääkida ja ei anna kindlaid lubadusi. Kõik, kes tahavad, võivad horoskoobist enda kohta midagi sobivat leida ja pärast öelda, et horoskoop läks täppi.

Horoskoopide koostajad oskavad hästi manipuleerida inimestega ja kirjutada sellest, mis paljudele korda läheb. See on puhas meelelahutus ja teadusega pole siin midagi pistmist.

Paljud inimesed on kergeusklikud ja loevad iga päev horoskoope. Mina soovitan võtta horoskoope kui meelelahutust, mida ajaviiteks võib lugeda, kuid nende järgi ei ole küll mõtet oma elu korraldada.

Inimesed peaksid uskuma eelkõige iseendasse ja mõistma, et igaüks kujundab oma elu ise. Mitte miski ei ole ette määratud, mitte kellelegi. Inimese saatus kujuneb tema enda tegude tulemusena. Iga isiksus saab elada oma elu just sellisena nagu ta ise seda tahab. Elus peab seadma vaid eesmärke ja nende poole pidevalt püüdlema.

Kahjuks on väga palju neid, kes astroloogiat, kuid tegelikult peaks vaatama hoopis endasse ja mõtlema, mida ma saan ise ära teha juba täna, et mu elu soovitud suuna võtaks.

Mõned arglikud inimesed, kes ei usu iseendasse võivad horoskoopidest tuge saada ja loota, et horoskoop läheb täide, kuid tegelikult peaksid nad tegema enda kallal rohkem tööd ja leidma endas jõudu toime tulla määramatusega.

Horoskoopide kirjutamine on mõnele töö ja nad tahavad võimalikult paljudele meeldida ja väetitele lootust anda. Tugev isiksus loeb horoskoope kui meelelahutust ja ei võta seda «puhta kullana».

Peagi saab aasta täis ja algab uus ning juba kirjutatakse horoskoope tulevaks aastaks. Vaadake neid puhtalt ajaviite osana, mitte millegi enamana. Kuulsamad astroloogid on lihtsalt paremad sõnasepad ja suudavad usutavalt ning kõike lubavalt kirjutada. Nad ei oma erilisi võimeid, mis lubab tulevikku ette näha.

Horoskoobid ilmselt aga ei kao kuhugi, sest nõudlust nende järgi on ja kirjutajaid samuti jätkub.

Inimesed palun uskuge endasse ja ärge kartke tulevikku. Horoskoobid on vaid meelelahutus ja võtkegi neid vaid selliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles