Riina Mattila: lapsed jäid üksi koju, Soome lastekaitsjad viisid nad minema

, juhtiv sotsiaaltöötaja Espoos
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Mattila, sotsiaaltöötaja
Riina Mattila, sotsiaaltöötaja Foto: Erakogu

Riina Mattila, juhtiv sotsiaaltöötaja Espoos lükkab ümber eestlaste hulgas levivaid väärarusaamu Soome lastekaitse tegevuse kohta.

Eesti lapse kohta tuli teatis, et lasteaiaõpetaja on lapse pärast mures – ta on rahutu ja agressiivne, tahab kogu aeg sülle tulla. Koju minna ei taha, nutab. Sotsiaaltöötajad kohtuvad perega ja selgub, et mõlemad vanemad on töötud, maksud on maksmata ja perele on tulnud teade, et kahe nädala pärast tõstetakse nad korterist välja. Vanemad on paanikas ja nüüd veel lastekaitsetöötajad ka ukse taga.

Kohtumisel ema nutab, isa muretseb olukorra pärast ja räägib, et on tarbinud alkoholi rohkem kui varem. Vanemad on nõutud ja ei oska kuskilt abi otsida. Lastekaitse sotsiaaltöötaja võtab telefoni, helistab ja lepib kokku aja toimetulekutoetuse saamiseks, helistab linna korteriosakonda ja peatab perekonna väljatõstmise.

Perekonnaga lepitakse kokku uus aeg kohtumiseks ja vanematega arutatakse, kuidas last ja kogu perekonda aidata. Vanemad on tänulikud, ema nutab rõõmust, et kõik lahenes ja perekond sai abi.

See on vaid üks tõestisündinud lugudest, kus Soomes elav eesti pere sai lastekaitsest tuge ja abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles