Heidy Purga: Sport – ringhäälingu kuum pirukas

Heidy Purga
, Ringhäälingu Nõukogu liige Reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidy Purga
Heidy Purga Foto: Riigikogu kantselei

Spordiülekannetele mõeldud eelarvelisa tuleb fikseerida uues, väljatöötamisel olevas riigieelarvestrateegias, sest see aitaks ERRil ise oma prioriteetides selgusele jõuda, kirjutab riigikogu kultuurikomisjoni liige Heidy Purga.

Eesti Rahvusringhäälingu teemad on ajakirjandusveergude kuum pirukas. Avaõigluslikul, kõrge usaldusväärsuse protsendiga meediamaastiku Olümposel toimub aga iga paari aasta järel suuremat sorti loodusjõude meenutav stiihia. Välgunooled hakkavad sähvima iga eelarveaasta lugemise eel, eriti aga üle aasta, kui ERR küsib riigilt lisatoetust spordiülekannete näitamiseks. Spordi suursündmuste vahendamine tõuseb iga paari aasta järel justkui rahvusringhäälingu olemasolu ainsaks mõtestatud prioriteediks. Kokkuleppimatus rahaeraldise osas viib leheveergudelt leitava kordumakippuva mustrini, kas vähenevad ERR-i toimetuste eelarved või kaovad mõned telesaated.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles