Lauri Luik: kust leida lisaraha spordile?

Lauri Luik
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Luik.
Lauri Luik. Foto: Liis Treimann / Postimees

Koalitsioonilepe sätestab alused, mis võimaldavad spordivaldkonda märgataval hulgal lisaraha leida. Piisab kahest põhimõttelisest muudatusest.

Esiteks, riigiettevõtete kasumist kindla protsendi suunamine sporditegevusse. Näiteks üks protsent Eesti Energia, Eleringi ja Tallinna Sadama kasumist tähendaks Eesti spordile ligikaudu kolm miljonit eurot lisaraha. Riigil on aga teatavasti veel mitu kasumlikku ettevõtet. See idee seisab must valgel meie koostöölepingus, nii et teeme ära.

Teiseks, ettevõtete erisoodustusmaksu kaotamine sporditegevuse toetamiselt, mida küll otseses sõnastuses leppest ei leia, kuid mis oli arutlusel seda dokumenti koostades. Lepiti kokku, et seda ideed kaalutakse. Praegu toimub  töötajate sporditegevuse rahastamine paljudel juhtudel ebakorrektselt (või nn JOKK-skeemi järgi), näiteks sõlmides reklaamilepingu mõne spordiklubiga jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles