Rasmus Kattai: Eestile lüüakse häirekella

Rasmus Kattai
, Eesti Panga ökonomist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga ökonomist Rasmus Kattai.
Eesti Panga ökonomist Rasmus Kattai. Foto: Eesti Pank

Euroopa Komisjon hoiatas Eestit kinnisvara hindade ja palga liiga kiire kasvu pärast. Kui kinnisvara hindade tõus on juba peatumas, siis palgakasvu jätkumine on tõsisem mure ning palkade kärpimine võib osutuda peagi vältimatuks, kirjutab Eesti Panga ökonomist Rasmus Kattai.

Euroopa Komisjon avaldas 26. novembril nn häireraporti (Alert Mechanism Report 2016), mille eesmärk on anda esmane hinnang võimaliku tasakaalustamatuse kohta Euroopa Liidu riikide majanduses. Tasakaalustamatusena käsitletakse ilminguid, mis võivad ohtu seada riigi enda majanduse jätkusuutlikkuse ja seetõttu tekitada probleeme kogu majandus- ja rahaliidu toimimises.

Euroopa Komisjon on hulgale majandusnäitajatele kehtestanud piirväärtuse, mille ületamise korral hakatakse võimalikke probleeme põhjalikumalt uurima. Lõplik hinnang koos järelduste ja poliitikasoovitustega antakse riikidele järgmise aasta veebruaris või märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles