Kalle Muuli: teeme koolide õiglaseks rahastamiseks ranitsatoetuse

Kalle Muuli
, riigikogu kultuurikomisjoni liige, IRL
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Küllike Rooväli

Just ranitsatoetus võiks olla see, mis tagab meie koolivõrgu jätkuva mitmekesisuse ja igale lapsele võimaluse saada head haridust just talle sobivas koolis, kirjutab riigikogu kultuurikomisjoni liige Kalle Muuli (IRL).

Homme hakkab riigikogu esimest korda arutama erakoolide seaduse muutmise eelnõu, millega haridusministeerium tahab muuta erakoolidele tegevustoetuse maksmise kohaliku omavalitsuse suvaks.

Midagi uut selles pole, nii oli see ka viis aastat tagasi. Kuni 2011. aastani otsustas iga omavalitsus ise, kas ta aitab erakoolidel tegevuskulusid katta või mitte. Siis aga muutis riigikogu seadust ja tegi selle omavalitsustele kohustuslikuks. Riigikohus leidis omakorda, et kui riik paneb omavalitsusele uue kohustuse, siis tuleb selleks ka raha anda. Sisuliselt pidi riik nüüd ise hakkama täitma kohustust, mille ta omavalitsustele oli pannud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles