Lutsulik Luts

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Luts
Mark Luts Foto: Liis Treimann

Turvafirma USS vastne omanik Mark Luts sarnaneb Oskar Lutsu kangelase Joosep Tootsiga, kes tuli Venemaalt mõisavalitseja ametist isatallu ja hakkas värskete ideedega põllumajandust edendama. Noor, teotahteline, selgete kavatsustega, tunneb «sisteemi».

Arutasime toimetuses, et vähemalt meheikka jõudnult Joosep Toots alkoholiga ei liialdanud, mistõttu võib teda karsklasest Mark Lutsuga võrrelda küll. Talu üle andmise kujund näib ka kohane, sest Eesti turvaäri rajajaks peetava Urmas Sõõrumaa ja Mark Lutsu suhteid peeti varem lausa isa ja poja suhete sarnaseks. Kümmekond aastat tagasi Peterburis sõlme läinud ärisuhted viisid mehed omavahel nii suure tülini, et veel pool aastat tagasi ei mahtunud nad ühe katuse alla ära. Kui nad nüüd ära leppisid, siis tähendab, et arukad mehed.

Tootsil jäi isatalu ülesehitamiseks Venemaal teenitust väheks ja ta pidi investorite leidmisega palju vaeva nägema. Näis, kuidas läheb Lutsul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles