Toomas Peterson: Eestil võiks olla odavlennufirma

Toomas Peterson
, lennundusekspert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Peterson
Toomas Peterson Foto: Tiina Kõrtsini / SL Õhtuleht

Läti Airbalticu aktiivsuse valguses tuleks Eesti uus lennufirma kujundada (hübriid)odavlennufirmaks, kirjutab Estonian Airi ja lennuameti endine juht Toomas Peterson.

Lõunanaabrite Airbaltic pääses alles hiljuti Euroopa komisjoni küüsist, saades riigiabi suhtes positiivse otsuse. Samas meie Estonian Airi kohal on see Damoklese mõõk juba üle kahe ja poole aasta, pärssides ilmselgelt igapäevast äritegevust.

Hiljuti teatas Airbaltic tarmukalt, et kaasavad firmasse finantsinvestori ca 50 miljoni euroga ja riik panustab omakorda ca 80 miljoniga. Seega tuleb lähiajal 130 miljonit värsket raha Baltikumi lennundusturule. Sellise ärimudeli puhul nagu Airbaltic kasutab, on vaja ilmselt kaasata ka strateegiline investor, milleks on reeglina suurem lennufirma. Alles siis saab lennunduses üliolulist mastaabiefekti suurendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles