Viktoria Ladõnskaja: mul on kama kaks IRLi reitingust!

Viktoria Ladõnskaja-Kubits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktoria Ladõnskaja.
Viktoria Ladõnskaja. Foto: Riigikogu kantselei

Kui minu käest küsitakse irooniliselt, mida ma kostan IRLi madala reitingu kohta, siis ma vastan: «Kama kaks! Reiting ei sega mind oma valijate nimel innukalt tööd tegemast,» kirjutab riigikogu liige Viktoria Ladõnskaja (IRL).

Mind segab hoopis see, kui ma näen järjekordset pealkirja «mõjukatest IRLi poliitikutest», kes on jälle teinud midagi väga halba. Loen ja saan aru, et neid, niinimetatud mõjukaid poliitikuid mina ei tunne, ehkki olen IRLi fraktsiooni aseesimees ja erakonna eestseisuse liige. Ma olen igapäevaselt erakonna aktiivse poliitika ja poliitikute juures ning ma ei tunne Kristina Tautsi, Toomas Tautsi, Toivo Prommi või mõnda teist «mõjukat poliitikut».

Mida kujutab endast praegune IRL? Meil on neli ministrit vabariigi valitsuse koosseisus ja 14 liiget riigikogu saadikurühmas, mis vastupidi levinud arvamusele, ei ole väike number. Lisaks on meil uus esimees ning jätkuvalt tuhanded erakonnakaaslased ja poolehoidjad. Tänane IRLi perekond oleme meie, mitte ajakirjanduses tituleeritud «mõjukas perekond Tautsid».

Minu käest küsitakse ikka ja jälle: miks sa läksid möödunud aastal just nende juurde? Tõsi, ma valisin IRLi mitte inimeste pärast, vaid eelkõige maailmaavaate ja oma tõekspidamiste järgi. Ma pooldan konservatismi. Mitte tagurlust, vaid just konservatiivsust, see tähendab traditsioonilisi väärtusi ja reegleid. Ma toetan parempoolset mõtlemist. Usk on minu jaoks põhjapanev nähtus ning traditsioonide hoidmise all mõistan ma ka traditsioonilist perekonda.

Ei ole tõsi, et IRLil on muresid maailmavaatega. Intelligentne konservatism on meie vaade. Ja mis on minule kui vene juurtega eesti kodanikule eriti oluline, on IRLi läbiv põhimõte, et Eesti on rahvusriik. Rahvusriik, kus erinevad rahvused ei vastandu.

Teiseks on minu jaoks äärmiselt oluline erakonna positsioon ja roll Euroopa areenil. IRL on osa ERP (Euroopa Rahvapartei) perekonnast. ERP on Euroopas mõjukaim poliitiline ühendus, kuhu kuuluvad Merkel, Sarkozy, Orban, Stubb, Barroso, Tusk, Juncker, Bildt jne. Milleks üldse olla Euroopa Liidus, kui ei saa ajada Eesti asja Euroopas? Ja just IRLil on see võimalus teiste Eesti erakondadega võrreldes kõige suurem. See on fakt!

Eelmisel nädalal käisin ma koos IRLi delegatsiooniga Madridis ERP Kongressil, kus toimus ka hääletamine pagulaskvootide vastuvõtmise üle. Siin on meie jaoks väga oluline dilemma - ühest küljest kaitseme Euroopas mitte nii populaarset seisukohta, et oleme kvootide vastu ja teisest küljest selgitame kodumaal Eestis, et solidaarsus tähendab ka kaasamõtlemist, koostööd ja aitamist.

Sellist poliitilist positsiooni on raske kaitsta nii Eestis kui ka Euroopas, sest see ei ole nii lihtne ja populistlik, et arusaamiseks piisab vaid ajalehepealkirjade lugemisest.

Me rääkisime seal ka omapoolsest pakkumisest kehtestada Eesti jaoks pagulaste vastuvõtmisel ülempiir, mis oleks aastas 0,03 protsenti Eesti alalisest elanikkonnast. Me võitlesime selle positsiooni eest ja mingit kvootide suurendamist ERPi kongressil ei otsustatud. See on selge signaal: me oleme väikesed, aga meiega arvestatakse!

Tagasi reitingute juurde: ma tean, et ma teen mulle valijate poolt antud usalduse nimel tööd innukalt ja kogu oma südamega. Loodan, et minu erakond taastab inimeste usu IRLi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles