Liitpuudega noor naine: puudega inimeste olukord on täiesti mannetu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Seoses riigikontrolli ettepanekuga lõpetada puudega inimestele igakuiste rahaliste toetuste maksmine ning pakkuda neile selle asemel võimalust osta kõrgemate soodusmääradega ravimeid ja abivahendeid, kirjutas Postimees.ee toimetusse liitpuudega noor naine, kelle arvates on selline soovitus suisa solvav.

23aastane Tartus elav Kristiina Allekõrs rääkis, et invaliidsuspension on niigi nii väike, et ei võimalda iseseisvalt elada ning kui nüüd võetakse igakuised toetused ka veel ära, muutub puudega inimeste elu täiesti mannetuks.

«Olen 80 protsenti töövõimetu, mul on kuulmise langus ning liigun vaevaliselt. Füüsilist tööd ma ei saa teha ning vaimseid võimeid eeldavat tööd ei õnnestu samuti leida. 3000kroonise pensioniga suudan ma ära elada ainult tänu sellele, et ema mind toetab. Majanduslikku iseseisvust ei suuda ma nii väikse pensioni juures eales saavutada,» rääkis Allekõrs.

Tema hinnangul on riigikontrolli ettepanek solvav. «Kas siis tõesti puudega inimeste elu peabki koosnema ainult ravimitest ja hinge sees hoidmisest? Kas midagi muud me väärt polegi,» oli naine nördinud.

Tema sõnul on puudega inimeste olukord Eestis täiesti mannetu ning tekitab tunde, et nemad ei olegi elu väärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles