Ann Hiiemaa: sõudmise tõusud ja mõõnad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ann Hiiemaa.
Ann Hiiemaa. Foto: Toomas Huik.

Kahtlemata kuulub sõudmine Eesti edukaimate spordialade hulka. Seitsmel järjestikusel aastal pole tiitlivõistlustelt medalita naastud. Ka tänavusel hooajal jätkati seda rida, kui Kaspar Taimsoo ja Allar Raja võitsid Portugali EMil hõbeda. Milline võimas edulugu!


Ent nüüd ka särava mündi teisest poolest. Seitsme aasta järel ei jõudnud ükski Eesti paatkond MMil A-finaali. Viimati juhtus see 2003. aasta Milano MMil, kui kaks paatkonda jäid seitsmendaks.

Mida see tähendab? Kas Eesti sõudmine teeb vähikäiku? Eesti sõudeliidu peatreener Jaan Tults lükkab selle arvamuse aga kindlameelselt ümber: kõik käibki tõusude ja mõõnadega, tegelikult liigub kõik edasi, sest head tööd teevad nii treenerid kui sportlased.

Loodetavasti ei kordu samasugune kurb stsenaarium, kus eestlased ei saa oma sõudjatele MMi A-finaalis kaasa elada, mitte varem kui taas seitsme aasta pärast. Veelgi parem oleks, kui seda ei kordukski. Aga seda oleks vist liiga palju tahetud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles