Toomas Vara: kas maailm on liikumatu pilt?

, ringhäälingute liidu juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vara.
Toomas Vara. Foto: Peeter Langovits

Seoses minister Ossinovski plaaniga vähendada Eesti inimeste alkoholitarbimist on nüüd nädala jooksul jõudnud sõna võtta väga erinevad inimesed. Mõned üksikud esindavad vaid iseend, enamik siiski kedagi võitluse eri pooltel olevatest huvigruppidest, kirjutab ringhäälingute liidu juhatuse esimees Toomas Vara. 

Poolt ja vastu lendab väga palju erinevaid argumente, kõik on leidnud oma seisukohtade toetuseks näiteid ja uuringuid lähedalt ja kaugelt. Aga tihti jäävad väitluses kõlama siiski klišeed ja kontrollimata faktid. 

Selle nupu kirjutamise taustaks kuulan Kuku raadiot ja ainult ühe tunni jooksul sain kinnitust, et lahmivad isegi väga lugupeetud inimesed. Kui Saku õlletehase juht Margus Kastein teatas, et viimastel aastatel on õlle tarbimine hoopiski 5% kahanenud, siis Terve Eesti SA esindaja Riina Raudne vastas, et «aga noored pole joomist lõpetanud». Ja hetk tagasi teadis Tervise Arengu Instituudi juht Maris Jesse lisada, et alkoholireklaamide pooldajate reaktsioon on olnud «raevukas».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles