Maarja Vaino: Laulupeost ei piisa

Maarja Vaino
, kirjandusteadlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Vaino
Maarja Vaino Foto: Mihkel Maripuu

Kui tahame, et kultuuriväljaannetel oleks rohkem lugejaid, tuleb alustada koolis humanitaarainete osakaalu taastamisest, (noorte) inimeste lõimimisest oma kultuuriga, manitseb kirjandusteadlane Maarja Vaino. Laulupeost ei piisa ja nutitelefoni kolimine ei aita.

Uuring «Mina. Maailm. Meedia» on tähelepanu keskpunkti tõmmanud kultuuriajakirjanduse. Kas kultuuriajakirjadele (Sirp, Vikerkaar, Looming, Akadeemia jt) jätkub lugejaid või tuleks midagi ette võtta? Kas võtta ette ajakirjade või hoopis lugejatega? Tiit Hennoste näeb olukorras revolutsioonilisust, Marju Lauristin muretseb järelkasvu pärast (Sirp 16.10.2015). Jah, kvaliteetkultuuri ja humanitaaria asend ühiskonnas on mitmeti marginaliseerunud. Loomulikult mõjutab see kultuuriajakirjandust.

Küsimus ei ole aga kindlasti selles, kas ja kui palju suudab kultuuriajakirjandus kolida nutitelefoni. Peaksime alustuseks vaatama asja üldises kultuurikontekstis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles