Täbaras Tsahkna

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus kiitis Margus Tsahkna ettepaneku heaks.
Valitsus kiitis Margus Tsahkna ettepaneku heaks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Isamaa ja Res Publica Liidu juht Margus Tsahkna pingutas kolmapäeva õhtul unetunde lugemata, virmalisi nägemata. Ta töötas läbi järgmise päeva valitsuskabineti materjale ja jõudis kell kaks selleni, et Eesti-Vene piirileppe juures peaks olema siiski eraldi deklaratsioon Tartu rahu rõhutamiseks.

«Mis mõttes?» imestasid valitsuspartnerid hommikul öist teadet lugedes. Kui hetkel, mil on lootus lähima kümne kuu jooksul lepe lõpuks ära sõlmida, kasutada sõnu «lisame otsusele deklaratsiooni», tekitab see pinget. Hommik on ööst targem ja päeval selgus, et Tsahkna seisis ühe lause eest. Selle eest, et tegemist on väga selgelt piirileppega.

Avatud rahvusluse loosungi all IRLi juhtima asunud Tsahkna seis ei pane kadestama: ta on üks pagulasteema eestkõneleja, erakonna reiting on langenud alla igasugust arvestust. Rahu IRLi kui erakonna tuleviku jaoks ei paista ei Tartust ega Toompealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles