Urmas Siigur: kirikukellad ja kärpekirves

Urmas Siigur
, TÜ kliinikumi juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02: TÜ KLIINIKUMI JUHATUSE ESIMEES URMAS SIIGUR : TARTU, EESTI, 01APR13 -  
Pildil Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse esimees
kt/Foto KRISTJAN TEEDEMA
TRT02: TÜ KLIINIKUMI JUHATUSE ESIMEES URMAS SIIGUR : TARTU, EESTI, 01APR13 - Pildil Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse esimees kt/Foto KRISTJAN TEEDEMA Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

TÜ kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur peab absurdseks, et haiglapersonali käsitletakse kui keskvalitsuse töötajaid, keda riigireformi elluviimisel tabab koondamine.

Paavst käinud kord külaskäigul ühes väikeses maakoguduses. Pärast külaskäiku preestriga pruukosti võttes küsinud ta, miks ei helistatud tema sisenemisel ja väljumisel kirikukelli. «Püha isa, selleks oli vähemalt kolm mõjuvat põhjust. Esiteks: sellel kirikul ei ole kunagi kella olnud.»

Üks kirves käib ringi mööda ministeeriume, kärpekirves. Keskvalitsuse töötajate vähendamine peab väidetavalt aitama riigil kokku hoida 13 miljonit eurot aastas. Enim soovib valitsus töötajaid vähendada sotsiaalministeeriumi haldusalas, kus kaotaks töö 235 inimest. Sotsiaalministeerium omakorda näeb peamise kärpekohana haiglaid ehk täpsemalt – mõnda haiglat. Püüan seletada, miks ei täida haiglate personali koondamine riigireformi õilsaid eesmärke, nagu kvaliteetsemate teenuste pakkumine inimestele ning keskvalitsuse töötajate arvu ja seeläbi valitsussektori kulude kärpimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles