Kristel Vilbaste: sõda meis enestes

Kristel Vilbaste
, loodusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Vilbaste
Kristel Vilbaste Foto: Elmo Riig / Sakala

Probleem pole mitte MMSis, vaid pigem selles, et meie keskkonda ja toitu mürgitatakse ja nendest tulenevad tervisehädad, mida ravimitega ravida ei saa. Inimesed on hädas ja otsivad raviks ükskõik mida, kirjutab loodusajakirjanik Kristel Vilbaste.

Ajakirjanikke õpetatakse, et lugu kirjutades pead sa kuulama ära mõlema poole argumendid ja poolt valimata kirjutama sellest ülevaatliku neutraalse loo, andmaks lugejaile võimalust ise hinnanguid anda ja kujundada. Emotsioonideta. Selline on meie ajakirjandustava.

Seepärast on viimasel ajal kummaline näha meedia poolt ilma kohtuotsuseta häbipinki naelutatuid. Olgu selleks pagulasteema, MMS või altkäemaksuskandaalid.

Kes iganes mahatehtuid kaitsma hakkavad, need on kaassüüdlased. Just nagu peaks kogu ühiskond valima poole.

MMSi ümber toimuv on vaid üks inimesi lõhestavatest ja riiki kahte lehte löövatest skandaalidest, mille puhul «kui sa pole meie poolt, siis oled vastu». Just nagu inimesed enam oma peaga mõelda ei võikski. Mul on sügavalt kahju neist inimestest, kes on kaebamiste peale kaotanud oma töö, inimestest, kes on otsinud kõikvõimalikku abi hättasattunud ja lootuse kaotanud kaaskodanikele.

Ehk tasuks siinkohal natuke mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles