Tiia Kõnnussaar: aga kes eestlastest hoolib?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiia Kõnnussaar
Tiia Kõnnussaar Foto: Erakogu

Millised on need väärtused, mida oma lastele tahame edasi anda? Oleme end pidanud rahumeelseks ja sallivaks rahvaks, olnud uhked oma veretu laulva revolutsiooni ja laulupidude vaimsuse üle, ent juba on kuulda rünnakutest ja solvangutest teistsuguse nahavärviga inimeste vastu, kirjutab ajakirjanik Tiia Kõnnussaar.

Suguvõsad on omavahel riius, sõbrad ei suhtle enam sotsiaalmeedias, mõned meist on otsustanud vältida igasugust sõnavõttu pagulaste teemal, mõned irvhambad püüavad naljaga asjast üle saada.

Meie, eestlased, oleme üldjuhul rahulikud ja vaoshoitud, oleme ära kannatanud masuaegsed palgakärped, sotsiaalsüsteemi kokkutõmbamise, haigushüvitiste kärpimise, töölepinguseaduse muudatused; oleme aastaid leplikult noogutanud: jah, arusaadav, kõigil on raske, tuleb ära kannatada. Viimase aasta jooksul tundub, justkui oleks kannatus igast otsast kärisema hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles