Tiina Kangro: Reformierakonna kroonijuveel ei tohi tuhmuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kangro
Tiina Kangro Foto: Toomas Tatar / Postimees

Ebaõnnestunud töövõimereform on kui muumia Punasel väljakul, mida poliitikutel on kangesti vaja – Reformierakonna käomuna on nüüd sokutatud kuulekate partnerite, IRLi ja sotside pessa, kirjutab Eesti Hooldajate Liidu juht, ajakirjanik Tiina Kangro.

Keset pagulas- ja sadamatralli juhtus Eesti poliitmaastikul midagi üsna kummalist. Töötukassa nõukogu läbikaalutud ettepaneku peale langetada 2017. aastast töötuskindlustuse maksemäärasid teatasid peaminister Taavi Rõivas ja rahandusminister Sven Sester kui ühest suust, et langetamine ei tule kõne allagi – peatselt startiv töövõimereform vajab lisaraha.

Poliitikutele üldiselt ei meeldi oma sõnu süüa ja selleks, et kunagi letti löödud «tõega» edasi minna, ollakse enamasti valmis nii vassima ja vangerdama, musta valgeks rääkima kui ka pead vastu seina peksma. Terve eelmise aasta vältel töövõimereformi seaduste läbisurumisega tegelnud juhtpoliitikud just nii käitusid. Reformi algset tagamõtet kanaliseerida üks osa üha kasvavatest puuetega inimestega seotud sotsiaalkulutustest töötukassasse, kus töövõtjad ja ettevõtted siis selle kulu kinni maksavad, eitati kiivalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles