Raul Eamets: Pajula lahmib nagu tavaliselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusteadlane Raul Eamets
Majandusteadlane Raul Eamets Foto: Margus Ansu

Öelda, et meie sotsiaalteadused ja ülikooliharidus on jama, on ilmne liialdus ning viitab pigem sellele, et autor üritab maailma näidata mustvalgetes toonides, kirjutab Tartu Ülikooli makroökonoomika professor Raul Eamets, vastates kolumnist Hardo Pajula üleeilses Postimehes ilmunud artiklile.

Oma hiljutises Postimehe loos («Õpetlaste hämaras», PM 1.09) kirjutab Hardo Pajula sellest, et Eesti kõrgharidussüsteem ei kõlba mitte kuskile ja doktorikraadiga inimesi pole ühiskonnale vaja. Kasutades tema enda kalambuurikat sümbolismi, võiks öelda, et karu on meest tehtud koopast välja jäetud (aetud) ja nüüd laamendab ümberkaudses metsas ning elab oma pahameelt välja. Või siis, et viinamarjad on hapud.

Eesti oli üks esimesi ELi riike, kes suure õhinaga kõrghariduses Bologna süsteemi rakendas. Mitu vana Euroopa riiki võtab asja rahulikult ja kõrgharidus ei ole kõigis Euroopa riikides praegu sugugi ühetaoline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles