Urmet Tambre: mis on ühist fentanüüli üledoosi surnud narkomaanil ja pühapäevapopsutajal?

, Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmet Tambre.
Urmet Tambre. Foto: Põhja politseiprefektuur

Iga päev peab politsei kinni keskmiselt ühe narkokurjategija. Kuigi Eesti vanglad on neid juba pungil täis, miks Eesti narkoturg kokku ei kuku, seletab Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre. 

Oma kodumaja trepikojas suri 28. mail 17-aastane gümnasist Aleksandr, kes oli otsustanud proovida fentanüüli. Kui aine poleks talt elu võtnud, saanuks teda aidata noortele mõeldud ennetusprogramm «Puhas tulevik».

Üledoosi surnud Aleksandril oli 2014. aastal 102 saatusekaaslast. Inimesi, kes on nende ainetega rikkunud oma elu, on Eestis tuhandeid. Suurel osal tarvitajatest on lähedased, kes näevad seda piinarikast sõltuvust kõrvalt ja kes on tunnistajaks pidevatele vargustele ning korduvatele vanglakaristustele.

Politsei pingutab tõsiselt narkoturu likvideerimise nimel ja selle töö tulemusena peetakse iga päev kinni keskmiselt üks narkokurjategija. Kuigi Eesti vanglad on neid juba pungil täis, ei kuku Eesti narkoturg kokku. Miks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles