Liider, mitte abimees

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Jalgrattur Rein Taaramäe on viimastel aastatel käinud läbi tõelise Kolgata tee. Maailma tipu lävel olnud «mägironijast» sai terviseprobleemide tõttu pikaks ajaks hoopis hiigelsuur küsimärk, kelle puhul polnud kunagi kindel, kui kauaks võidusõitude ajal teravaid jalgu jätkub.

Pärast 2014. aasta märtsis tehtud kõrioperatsiooni on Taaramäe aga taas vaikselt hoogu kogunud. Ometi polnud kuni viimaste nädalate kahe tuurivõiduni kindel, kas tema kohta saab ikka öelda, et ta on tagasi. Pärast triumfe Hispaanias Burgose velotuuril ja Põhja-Norras Arctic Race’il juba saab.

Esikohad on Taaramäele andnud piisavalt enesekindlust, et nõuda järgmiseks aastaks mõnes tipptiimis olulist rolli. Astanas on ta seni olnud pigem pudelitassija ja esimest korda mängiti tema peale alles äsja Norras. Kas ta lootus ka täitub, saab selgeks ilmselt algaval nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles