Lauri Vahtre: burkakeeld võib olla olulisem, kui paistab

Lauri Vahtre
, ajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vahtre
Lauri Vahtre Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Burkakeelu küsimus võib olla veel palju olulisem, kui enamik isegi selle vastu huvi tundvaid inimesi arvab, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre.

Võib-olla tundub diskussioon burkakeelu[1] üle mõnele tähtsusetuna ja võib-olla näeb mõni siin koguni poliitikute salanõu eesmärgiga tõmmata tähelepanu kõrvale «tegelikelt» probleemidelt. Kuid kindlasti pole see nii. Võib koguni olla vastupidi: burkakeelu küsimus on veel palju olulisem, kui enamik isegi selle vastu huvi tundvaid inimesi arvab.

Võib-olla on tegu lausa märgilise sündmusega, mille kohta aastakümneid hiljem kirjutatakse: «Sellega määras Eesti ära oma tuleviku, sest ülejäänu tulenes juba loogiliselt ja paratamatult 2015. aastal langetatud otsustest.» Mõne poliitilise klouni mõtteavaldus, et burkakeeluga on mõtet tegelema asuda alles siis, kui see puudutab juba sadu tuhandeid, mõjub lihtsalt nõmedalt. Siis pole enam otsustada midagi. Just praegu on viimane hetk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles