Toomas R. Raist: Kas kodumaistel e-poodidel on lootust?

, osta.ee omanikfirma juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas R. Raist
Toomas R. Raist Foto: Erakogu

E-kaubandus on valdkond, millesse meie muidu nii e-meelne rahvas on seni suhtunud teatava umbusuga. Aastaid oleme olnud arenenud e-kaubandusega riikidest pikalt maas, kuigi internetikasutajate suhtarvult paljusid neist edestame, kirjutab osta.ee omanikfirma juhataja Toomas R. Raist.

Nüüd tundub, et lõpuks on ka selle toru suult punn eest lennanud. Kui veel mõni aasta tagasi kasutasid inimesed internetti endale sobiva eseme leidmiseks, kuid reaalse ostu sooritasid siiski kaubanduskeskuses, siis nüüd kurdavad kohalikud poepidajad, et olukord on vastupidi: proovimas käiakse kaubanduskeskuses, aga tellitakse lõpuks netist. Sest nii on odavam.

Mullu ostsid eestimaalased e-kanalite kaudu 36 protsenti rohkem kui aasta varem. Kui arvud kõrvale jätta, siis kõnelevad samast trendist ka Omniva ja Smartposti üha uued pakiautomaatide rivid. Vajaduse nende järele on tinginud e-poodidest tehtud ostude arvu kasv, mitte usinad vanaemad, kes pakiautomaatiga linna lapselapsele üha rohkem moosi saadavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles