Urmas Reinsalu: hooldustööd õigusmaastikul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Urmas Reinsalu.
Justiitsminister Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann

Eesti õigusruum vajab korrastamist ning justiitsministeerium on seadusloome vohamise luubi alla võtnud, kirjutab justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL).

Suvised teetööd panevad liikleja kannatuse proovile. Igal hommikul uued reeglid, kuidas ja kuhu liikuda saab või tohib, teevad tööle siirduja meele mõruks. Sama tunne on ettevõtjal, kui tema postkasti potsatab järjekordne Riigi Teataja teavituskiri, milles järjekordse seaduse muutmise seadusega muudetakse aruandluse või maksude tasumise korraldust.

Eesti õiguskorda peetakse Euroopas üheks moodsamaks, sest koos riigi ülesehitamisega oli võimalik luua ka täiesti uus õigusruum. Iseseisvuse taastamise algaastatel koostati väga kiiresti mahukad seadused, mis võimaldasid ühiskonnas maksma panna euroopalikud õigusväärtused. Pikkadeks avalikeks aruteludeks ei olnud aega ja võimalustki, sest õiguskord tuli süsteemselt ja korraga üles ehitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles